Yaz 24 4 pil

3000mcg drospirenon / 20mcg ethinylestradiol

Yaz bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 28 tabletten
Yaz 24+4 is een anticonceptiepil met een lage dosering werkzame stoffen. Deze pil wordt voorgeschreven aan vrouwen die niet zwanger willen raken. Het bijzondere van Yaz 24+4 is dat de stopweek maar vier dagen duurt, unhealthy tegenover zeven dagen bij de meeste andere pillen.

Yaz 24+4 is alleen op recept verkrijgbaar. De apotheken waar wij mee samenwerken hebben een arts in dienst die aan de hand van een door jou ingevulde vragenlijst kijkt of deze anticonceptiepil geschikt is voor jou. Als dit het geval is, dan kan de arts een online-recept voor je uitschrijven. Op die manier hoef je geen afspraak met je arts of gynaecoloog te maken en voorkom je dat je lang moet wachten.

De op deze website genoemde apotheken werken volgens alle regels en voorschriften zoals die gelden in de Europese Unie en verkopen uitsluitend de originele producten.

Wie kan Yaz 24+4 bestellen?

Anticonceptiepillen kunnen alleen worden voorgeschreven aan vrouwen. Alleen als je meerderjarig bent kun je Yaz 24+4 bij ons bestellen. Yaz 24+4 is niet geschikt om te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Daarnaast mag Yaz 24+4 ook niet gebruikt worden door vrouwen die tromboseklachten hebben of hebben gehad.
Tijdens het bestelproces wordt je gevraagd om een vragenlijst in te vullen over je gezondheid.

Op basis hiervan bekijkt een arts of er voor jou een risico verbonden is aan het slikken van Yaz 24+4. In sommige situaties is het verstandig om van tevoren met je eigen arts te praten over het gebruik van Yaz 24+4. Dit kan het geval zijn als je last hebt van een leveraandoening of aan depressies lijdt. Voor gebruik moet je in ieder geval de bijsluiter goed doorlezen.

Hoe werkt Yaz 24+4?

Pillen met twee werkzame stoffen, zoals Yaz 24+4, worden combinatiepillen genoemd. Ze bevatten een synthetisch hormoon met een oestrogene werking en een met een progestagene werking. Bij Yaz 24+4 zijn deze hormonen respectievelijk ethinylestradiol en drospirenon. Dit zijn kunstmatig geproduceerde varianten van hormonen die van nature in het vrouwenlichaam voorkomen.

Deze combinatie zorgt ervoor dat jij optimaal beschermd bent tegen een zwangerschap. Het slikken van Yaz 24+4 voorkomt dat er een eitje rijpt en er een eicel plaatsvindt. Daarnaast wordt het slijm in de baarmoederhals, ook wel cervixslijm genoemd, dikker. Zaadcellen moeten door de baarmoederhals om een eitje te bevruchten, wat erg moeilijk wordt door het taaie slijm. Mocht er onverhoopt toch een eisprong hebben plaatsgevonden, dan zorgt Yaz 24+4 er ook nog eens voor dat een bevrucht eitje zich niet in de baarmoederwand kan nestelen.

Doordat Yaz 24+4 op drie manieren effectief is, is het bijna uitgesloten dat je zwanger wordt. Voor een optimale bescherming moet je Yaz 24+4 uiteraard wel volgens de voorschriften slikken.

Hoe gebruik ik Yaz 24+4?

De strips waarin deze anticonceptiepil verpakt is, bevat 24 lichtroze en vier witte tabletten. De 24 roze pillen bevatten werkzame stoffen, de vier witte doen dat niet. Deze laatste vier placebotabletjes slik je tijdens de stopweek, die bij Yaz 24+4 maar vier dagen duurt. Tijdens deze stopperiode vindt er een bloeding plaats, de zogenaamde onttrekkingbloeding.

Door de toevoeging van de vier placebotabletten kun je niet vergeten om met een nieuwe strip te beginnen. Heb je namelijk de hele strip op, dan begin je direct weer aan een nieuwe. Yaz 24+4 werkt het beste als je hem elke dag rond hetzelfde tijdstip inneemt. Mocht je de pil een keer vergeten zijn, dan kan je hem binnen twaalf uur alsnog innemen zonder dat de werking afneemt.

Je kunt in de eerste vijf dagen van je cyclus beginnen met het slikken van Yaz 24+4. Let hierbij wel op dat je alleen direct beschermd bent als je op dag één begint. Kies je ervoor om later te starten, dan ben je in de eerste week nog niet volledig beschermd. Je kan dan alleen seks hebben als je nog een ander anticonceptiemiddel zoals een condoom gebruikt.

Heeft Yaz 24+4 bijwerkingen

Je kunt bij het gebruik van Yaz 24+4 last krijgen van bijwerkingen. Relatief vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder andere stemmingswisselingen, hoofdpijn, misselijkheid, gevoelige borsten en het wegblijven van een bloeding. Deze bijwerkingen komen lang niet bij alle vrouwen voor. Geef je lichaam in ieder geval even de tijd om aan het gebruik van Yaz 24+4 te wennen en lees de bijsluiter goed door zodat je weet wat de eventuele bijwerkingen kunnen zijn.

Hoe bestel ik Yaz 24+4?

Yaz 24+4 bestel je via onze site snel en gemakkelijk Je hoeft geen recept te hebben van je eigen arts. De apotheek waar wij mee samen werken heeft namelijk zelf een arts in dienst die aan de hand van een vragenlijst bekijkt of Yaz 24+4 geschikt is voor jou. Het is daarom belangrijk dat je deze vragenlijst waarheidsgetrouw en zorgvuldig invult.
Wanneer de arts een online-recept voor je heeft uitgeschreven, dan wordt je pakketje aan je toegestuurd. In de meeste gevallen heb je je bestelling binnen drie werkdagen in huis. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Fabrikant

Bayer BV e.a.

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

3000mcg drospirenon
20mcg ethinylestradiol

Andere (merk)namen

Liofora®
Belanette®
Yasminelle®
Ethinylestradiol/drospirenon Tabletten

Yaz bijsluiter

Download bijsluiter Yaz