Yasmin pil

3000mcg drospirenon / 30mcg ethinyloestradiol

Yasmin bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 21 tabletten
De populaire anticonceptiepil Yasmin is vanaf nu ook via ons online te koop. En dat is erg gemakkelijk, want op die manier hoef je niet langer een recept van je eigen huisarts of gynaecoloog te hebben. De online apotheken die op deze site worden genoemd werken namelijk met een in de Europese Unie geregistreerde arts die voor jou een recept uitschrijft, waarna je het postpakket met de Yasmin anticonceptiepillen bij jou thuis wordt bezorgd. Voordat het recept uitgeschreven kan worden, moet je eerst een aantal vragen over je gezondheid beantwoorden.

De anticonceptiepil Yasmin wordt door miljoenen vrouwen over de hele wereld gebruikt. Het is daarmee dan ook de populairste pil. Yasmin bevat de werkzame stoffen ethinylestradiol en drospirenon. Ethinylestradiol is de synthetische variant van oestrogeen, terwijl drospirenon van nature in het vrouwenlichaam voorkomt als progesteron-achtig hormoon. Omdat Yasmin twee hormonen bevat, wordt het ook wel een combinatiepil genoemd. Deze twee hormonen zorgen er samen voor dat de kans dat je zwanger raakt bijna nul is. Yasmin is op zijn effectiefst als je deze pil elke dag rond hetzelfde tijdstip inneemt. Mocht je toch vergeten om de pil te slikken, dan kan je hem alsnog innemen. Doe dat echter wel binnen twaalf uur. Je slikt Yasmin 21 dagen achter elkaar, waarna een stopweek volgt.

Wanneer kun je Yasmin online bestellen?

Op voorwaarde dat je volwassen en vrouwelijk bent, kun je Yasmin bestellen via de online apotheken op deze website. Mocht je zwanger zijn of borstvoeding geven, dan is het niet aan te raden om Yasmin te slikken.

Het is altijd verstandig om voordat je Yasmin aanschaft te overleggen met je eigen arts, vooral als je lijdt aan borstkanker, baarmoederproblemen of vaginale bloedingen. Hetzelfde geldt ook als je een aandoening hebt aan je lever of je nieren, of last hebt van hart- en vaatziekten. De online arts zal aan de hand van een vragenformulier vaststellen of je tot een risicogroep behoort. Meld daarom eventuele ziekten en gezondheidsproblemen waarheidsgetrouw en volledig. Ook is het belangrijk om te vermelden welke medicijnen je op dit moment al slikt.

Hoe werkt Yasmin?

De werkzame bestanddelen van Yasmin zijn ethinylestradiol en drospirenon, zogenaamde kunstmatige hormonen. Gecombineerd zijn deze stoffen zeer effectief, waardoor jij er bijna helemaal zeker van kunt zijn dat je niet zwanger raakt. Yasmin zorgt ervoor dat de eisprong verhinderd wordt, waardoor een zwangerschap uitgesloten is. Daarnaast wordt ook de bewegingsvrijheid van spermacellen ingeperkt, zodat ze de baarmoeder niet kunnen bereiken. Door deze twee effecten krijg jij bijna honderd procent zekerheid dat je niet toch onverwacht zwanger wordt. Wanneer je Yasmin koopt, dan koop je één van de veiligste voorbehoedsmiddelen die er zijn.

Waar moet je op letten als je Yasmin slikt?

Je kunt beginnen met het slikken van Yasmin vanaf de eerste dag van je menstruatiecyclus tot de vijfde dag. Slik je vanaf het begin, dan ben je direct voor honderd procent beschermd tegen een zwangerschap. Je kan ook tussen de tweede en de vijfde dag van je cyclus beginnen. Dit heeft wel een nadeel: Pas na ongeveer een week ben je volledig beschermd tegen zwangerschap door de Yasmin-pil.

Je doet er uiteraard verstandig aan je van tevoren goed te laten informeren over de werking van Yasmin, maar ook over de mogelijke bijwerkingen. Je zou Yasmin pas moeten kopen of bestellen als je dat gedaan hebt. Het is belangrijk dat je de pil over een periode van 21 dagen elke dag op hetzelfde tijdstip inneemt. Alleen zo kan de optimale werking worden gewaarborgd. Als je deze drie weken vol hebt gemaakt, volgt er een stopweek. Hierna begint er weer een nieuwe slikperiode.

Hoe kan ik Yasmin bestellen en online kopen?

Er zijn grofweg twee manieren om Yasmin te kopen. Op recept van je huisarts of gynaecoloog kan je het bij de apotheek halen. Met een online-recept kan je Yasmin ook via ons op Internet bestellen. Voordat je deze anticonceptiepil bij een online apotheek bestelt, vul je een korte vragenlijst in. Wanneer de aangesloten gecertificeerde arts hieruit geen gronden kan opmaken om je geen Yasmin voor te schrijven, dan krijg je een recept. Na zo’n drie werkdagen ontvang je dan de levering vanuit een apotheek, gevestigd in de Europese Unie (Groot-Brittannië). Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Fabrikant

Bayer BV e.a.

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

3000mcg drospirenon
30mcg ethinyloestradiol

Andere (merk)namen

Palandra®

Yasmin bijsluiter

Download bijsluiter Yasmin