Trinordiol / Logynon / Trigynon pil

ethinylestradiol / levonorgestrel (meerfasepil)

Trinordiol / Logynon / Trigynon bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) (als Logynon) – 3 x 21 tabletten
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) € 15,75 (als Logynon ED) – 3 x 28 tabletten
Trinordiol is een anticonceptiepil die ook wel wordt verkocht onder de merknamen ‘Logynon’, ‘Trigynon’ en ‘Novastep’ (o.a. in Duitsland). Hoewel deze pillen identiek zijn, kan de verpakking afwijken van het doosje dat je gewend bent. In de onderstaande tekst wordt met name gesproken over Trinordiol, maar is van toepassing op alle merknamen.

Trinordiol bevat twee werkzame stoffen en wordt daarom een combinatiepil genoemd. Elke strip bevat drie soorten verschillend gekleurde pillen, die iets van samenstelling verschillen. Trinordiol is hiermee een driefasepil.

Je slikt Trinordiol om te voorkomen dat je zwanger wordt. Deze pil is alleen op recept verkrijgbaar, maar toch kan je Trinordiol snel en gemakkelijk via onze website bestellen. De online apotheken die op deze site genoemd worden gebruiken namelijk een arts die op basis van een door jou ingevulde vragenlijst een recept uitschrijft. Je kunt hiermee veel tijd uitsparen omdat je geen afspraak hoeft te maken met je eigen arts of gynaecoloog.

De apotheken waar wij mee samenwerken leveren alleen de originele producten en werken volgens de richtlijnen en wetten van de Europese Unie.

Hoe werkt Trinordiol / Logynon / Trigynon?

De twee werkzame stoffen in Trinordiol zijn ethinylestradiol en levonorgestrel. Dit zijn synthetische versies van respectievelijk oestrogeen en progesteron, die van nature in het vrouwenlichaam voorkomen.

Doordat je Trinordiol inneemt, denkt je lichaam dat de ovulatie al heeft plaatsgevonden. Hierdoor wordt er geen eicel gerijpt en vindt er geen eisprong plaats. Daarbij komt dat het cervixslijm dat zich in de baarmoederhals bevindt dikker wordt, waardoor het bijna onmogelijk wordt voor spermacellen om de baarmoeder te bereiken. Tenslotte verandert de dikte van de baarmoederwand, waardoor een eicel die toch bevrucht is geraakt zich niet kan nestelen.
Als je Trinordiol slikt, is de kans erg klein dat je zwanger raakt. Natuurlijk is het wel van belang dat je deze anticonceptiepil inneemt zoals in de bijsluiter staat aangegeven.

Wie kan Trinordiol / Logynon / Trigynon bestellen?

Logynon is uiteraard alleen bedoelt voor vrouwen. Je kan deze pil bij de op deze site genoemde apotheken bestellen als je ouder bent dan achttien jaar. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft mag je Trinordiol niet gebruiken.
Ook als je last hebt van tromboseklachten is Trinordiol niet geschikt voor jou. In een aantal gevallen doe je er goed aan om met je arts te overleggen, bijvoorbeeld als je rookt of last hebt van suikerziekte. Lees voordat je een medicijn gebruikt eerst de bijsluiter goed door.

Hoe gebruik ik Trinordiol / Logynon / Trigynon?

Een strip Trinordiol bevat 21 tabletten. Elke strip bevat drie verschillende gekleurde soorten tabletten die elk een iets andere samenstelling hebben. Je neemt de tabletten gewoon in de volgorde in zoals ze in de strip zitten; Je hoeft dus niet zelf te letten op de kleuren. Nadat je de strip op hebt, volgt een stopperiode van zeven dagen. In deze periode heb je een zogenaamde onttrekkingsperiode. Nadat je zeven dagen lang geen pil hebt geslikt, begin je met een nieuwe strip.

Het is belangrijk dat je de pil elke dag zo rond hetzelfde tijdstip slikt voor een optimale bescherming tegen zwangerschap. Mocht je de pil een keer vergeten te slikken, dan kun je hem binnen twaalf uur alsnog innemen zonder dat de werking vermindert.

Als je begint met het slikken van Trinordiol dan kun je dat in de eerste vijf dagen van je cyclus doen. Begin je op de eerste dag, dan ben je direct beschermd. Kies je ervoor om later in je cyclus te starten met slikken, dan kan het een week duren voordat je helemaal beschermd bent. Gebruik in die eerste week daarom altijd een condoom als je seks hebt.

Heeft Trinordiol / Logynon / Trigynon bijwerkingen?

Bij het gebruik van Trinordiol kunnen bijwerkingen ontstaan. Ongeveer één op tien vrouwen heeft last van één of meerdere van de volgende bijwerkingen: Gevoelige of pijnlijke borsten, hoofdpijn, misselijkheid en doorbraakbloedingen. Meestal verdwijnen deze bijwerkingen weer in de eerste maanden. Je lichaam heeft even de tijd nodig om te wennen aan deze anticonceptiepil.

Hoe bestel ik Trinordiol / Logynon / Trigynon?

Bij de apotheken die je op onze website kunt vinden kun je snel en gemakkelijk Trinordiol bestellen. Het grootste voordeel is dat je niet hoeft te wachten op een afspraak met je huisarts of gynaecoloog. Deze online-apotheken werken met een eigen arts. Deze kijkt naar de vragenlijst die jij tijdens het bestellen hebt ingevuld. Wanneer je niet tot een risicogroep behoort, wordt er een recept uitgeschreven. Vervolgens wordt je bestelling verstuurd. Tussen het moment dat je bestelt en dat je jouw bestelling in ontvangst kan nemen zit in de meeste gevallen niet meer dan drie werkdagen. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Fabrikant

Bayer Schering Pharma AG e.a.

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

6 beige tabletten:
30mcg ethinylestradiol / 50mcg levonorgestrel per tablet
5 bruine tabletten:
40mcg ethinylestradiol / 75 microgram levonorgestrel per tablet
10 gele tabletten:
30mcg ethinylestradiol / 125mcg levonorgestrel per tablet

Andere (merk)namen

Trigynon®
Logynon®

Trinordiol bijsluiter

Download bijsluiter Trinordiol