Qlaira pil

estradiol / dienogest (meerfasepil)

Qlaira bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 28 tabletten
Qlaira is een anticonceptiepil die wordt geproduceerd door het bedrijf Bayer. Het bevat twee werkzame stoffen en is daarmee een combinatiepil. Qlaira wordt niet alleen voorgeschreven aan vrouwen die willen voorkomen dat ze zwanger worden. Ook vrouwen die last hebben van zware bloedingen kunnen baat hebben bij het gebruik van Qlaira.

Bij de apotheken die je op onze website kunt vinden is ook Qlaira snel en eenvoudig te bestellen. Groot voordeel is dat er met eigen artsen wordt gewerkt die voor jou een recept kunnen uitschrijven. Je hoeft dus geen afspraak te maken met je eigen arts of gynaecoloog te maken om een recept voor deze pil te krijgen. Hierdoor kun je veel tijd besparen. De arts in dienst van de apotheek schrijft een recept uit na eerst naar een vragenlijst gekeken te hebben die jij zelf tijdens het bestelproces invult. Dit hoef je alleen te doen als je Qlaira voor het eerst bestelt. Is er eenmaal een online-recept voor je uitgeschreven, pills dan krijg je eenvoudig een herhaalrecept.

Hoe werkt Qlaira?

Qlaira werkt omdat het de stoffen estradiolvaleraat en dienogest bevat. Dit zijn synthetische varianten van de hormonen oestrogeen en progesteron, die zich van nature in het vrouwenlichaam bevinden. Door Qlaira te slikken rijpt er geen eicel en vindt er dus ook geen eisprong plaats. Omdat je lichaam denkt dat er al een ovulatie heeft plaatsgevonden, wordt ook het baarmoederslijm dikker. Hierdoor wordt de kans dat spermacellen de baarmoeder bereiken veel kleiner. Daarnaast wordt ook het baarmoederslijmvlies verandert, zodat een eitje zich er niet goed in kan nestelen.

Door deze meervoudige werking ben je optimaal beschermd tegen zwangerschap als je Qlaira slikt. Door de gebruikte hormonen en de manier waarop de tabletten in elke strip zijn samengesteld, heeft Qlaira nog een positief effect: Het menstrueel bloedverlies vermindert significant. Qlaira is dus vooral geschikt voor vrouwen die veel bloed verliezen wanneer ze ongesteld zijn.

Wie kan Qlaira bestellen?

Qlaira is een anticonceptiemiddel voor vrouwen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de op deze website genoemde apotheken als je ouder bent dan achttien. Er zijn een aantal aandoeningen bekend die het gebruik van Qlaira onmogelijk maken, bijvoorbeeld tromboseklachten of problemen met de lever. Het is daarom zeer belangrijk dat je de vragenlijst over je gezondheid zorgvuldig en naar waarheid invult.

In sommige situaties moet je voorzichtig zijn bij het gebruik van Qlaira. Dat is bijvoorbeeld het geval als je diabetes hebt of vatbaar bent voor depressies. Lees voor gebruik de bijsluiter goed door en overleg zo nodig met je eigen arts.

Heeft Qlaira bijwerkingen?

Er kunnen bijwerkingen voorkomen bij het gebruik van Qlaira. Veel voorkomende bijwerkingen zijn: Gevoelige borsten, onregelmatig bloedverlies, acne, buikpijn en misselijkheid en hoofdpijn. Niet iedere vrouw krijgt last van deze bijwerkingen. Bijwerkingen nemen na een tijdje vaak uit zichzelf af. Je lichaam is dan gewend aan het gebruik van Qlaira. Neem bij ernstige bijwerkingen contact op met je arts.

Hoe gebruik ik Qlaira?

Een strip Qlaira bevat in totaal 28 tabletten, waarvan 26 gekleurde. Deze gekleurde tabletten bevatten werkzame stoffen, de twee laatste dus niet. Je slikt Qlaira gewoon op de volgorde waarin de tabletten in de strip zitten, je hoeft hierbij dus niet speciaal op de kleuren te letten. Gewoonlijk vindt er een onttrekkingsbloeding plaats bij het slikken van de drie laatste tabletten in de strip. Nadat je een strip op hebt, begin je direct met de volgende strip. Hierbij kan het voorkomen dat je nog steeds bloedverlies hebt. Dit is echter geen reden om niet met een nieuwe strip te beginnen.

Je kunt beginnen met het gebruik van Qlaira in de eerste vijf dagen van je cyclus. Beginnen op de eerste dag is ideaal: Je bent dan namelijk direct beschermd. Als je later begint met slikken dan kan het een week duren voordat je helemaal beschermd bent. Wil je in die week seks hebben, gebruik dan altijd een condoom.

Hoe bestel ik Qlaira?

Je kunt dit anticonceptiemiddel bestellen bij één van de apotheken die op deze sites genoemd worden. Tijdens het bestelproces vul je een vragenlijst in over je gezondheid. Vul deze vragenlijst goed en zorgvuldig in, want op basis hiervan beslist een arts of het verantwoord is om Qlaira aan jou voor te schrijven.

Wanneer de arts heeft geconstateerd dat je niet tot een risicogroep behoort, wordt er een online-recept uitgeschreven. Hierna duurt het in de regel niet langer dan drie werkdagen voordat jij je bestelling in huis hebt. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard. Het pakketje wordt in de meeste gevallen verzonden met DHL.

Fabrikant

Bayer Schering Pharma AG

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

Dag 1 en 2:
3mg estradiol per tablet
Dag 3 t/m 7:
2mg estradiol / 2mg dienogest per tablet
Dag 8 t/m 24:
2mg estradiol / 3mg dienogest per tablet
Dag 25 en 26:
1mg estradiol per tablet
Dag 27 en 28:
placebotablet

Andere (merk)namen

geen

Qlaira bijsluiter

http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h08204.pdf“>Download bijsluiter Qlaira