NuvaRing anticonceptiering

120 mcg etonogestrel / 15 mcg ethinylestradiol per 24 uur

NuvaRing bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 ringen
Anders dan de meeste producten op onze website is de Nuvaring geen oraal contraceptivum. Het is dus geen pil die je slikt, mind maar een flexibele ring van kunststof. De Nuvaring breng je aan in de vagina en geeft net als de pil een oestrogeen en een progestageen hormoon af. NuvaRing is ook verkrijgbaar onder de merknaam Circlet®.

Ten opzichte van de pil heeft deze vorm van anticonceptie een aantal voordelen. Zo breng je eens per maand een nieuwe in, waardoor je er niet elke dag aan hoeft te denken. Daarnaast krijg je bij het gebruik van de Nuvaring een kleinere hoeveelheid hormonen binnen dan bij het slikken van de pil. De Nuvaring werkt ook als je hebt overgegeven of diarree hebt. Een van de werkzame stoffen in de Nuvaring is etonogestrel, een progestagene stof. Nuvaring wordt ook wel voorgeschreven aan vrouwen die niet goed reageren op andere progestagene stoffen zoals in anticonceptiepillen zijn verwerkt. De Nuvaring is net zo betrouwbaar als de meest gebruikte pil. Bij het gebruik van de Nuvaring is de kans dat je zwanger wordt dus bijzonder klein.

De Nuvaring van fabrikant Organon kun je bij de op deze website genoemde apotheken. Je hoeft geen afspraak meer te maken met je arts of gynaecoloog om een recept te krijgen. Deze apotheken hebben namelijk zelf een arts in dienst die op basis van een vragenlijst bepaalt of jij de Nuvaring veilig kunt gebruiken. Alle apotheken werken volgens de regels die de Europese Unie heeft gesteld en verkopen uitsluiten originele producten.

Hoe werkt de Nuvaring?

De Nuvaring bevat de stoffen ethinylestradiol en etonogestrel, die de werking van de van natuurlijke hormonen oestrogeen en progesteron nabootsen. Doordat de ring deze twee stoffen continu afgeeft, gebeuren er een aantal dingen in het vrouwenlichaam. Het belangrijkste effect is dat er geen eicel gerijpt wordt en er geen eisprong plaatsvindt. Daarnaast wordt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor spermacellen moeilijker tot de baarmoeder kunnen doordringen. Ten slotte wordt de baarmoederwand minder geschikt voor het nestelen van een eicel.

Wie kan de Nuvaring bestellen?

Dit moderne anticonceptiemiddel is bedoeld voor vrouwen. Als je een vrouw bent van boven de 18 jaar, dan kan je de Nuvaring via onze website bestellen. In sommige gevallen is het niet veilig om de Nuvaring te gebruiken, bijvoorbeeld als je last hebt of hebt gehad van trombose. Tijdens het bestelproces vul je een vragenlijst in over je gezondheid. Aan de hand daarvan beoordeelt een arts of je tot een risicogroep behoort. Het is daarom heel belangrijk dat je die vragenlijst zorgvuldig invult.

In bepaalde situaties moet je extra voorzichtig zijn met het gebruiken van de Nuvaring, bijvoorbeeld als je een leveraandoening hebt gehad. Overleg in dat geval van tevoren met je eigen arts. En natuurlijk moet je voor gebruik de bijsluiter goed doorlezen.

Hoe gebruik ik de Nuvaring anticonceptiering?

De Organon Nuvaring is een ring van flexibel plastic met een doorsnee van ongeveer 5,5 centimeter. Je brengt dit ringetje eens per maand in de vagina in. Je drukt de ring eerst samen en duwt hem daarna tot hoog in de vagina tot je hem prettig vindt zitten. De Nuvaring geeft drie weken lang de twee synthetische hormonen af, waarna je de ring verwijdert. Er volgt dan een stopweek, waarin je een onttrekkingsbloeding hebt. Vervolgens breng je een nieuwe ring in.

Wanneer je overstapt van de pil op de Nuvaring, dan breng je de Nuvaring in op het moment dat je met een nieuwe strip zou beginnen. Je bent dan direct beschermd. Als je nog geen anticonceptiemiddel op basis van synthetische hormonen gebruikte, dan kun je de Nuvaring inbrengen in de eerste vijf dagen van je menstruatiecyclus. Begin je op de eerste dag, dan ben je direct beschermd. Start je later, dan kan het tot een week duren voordat de Nuvaring volledige bescherming biedt. Mocht je in die week seks willen hebben, gebruik dan een condoom.

Veruit de meeste vrouwen voelen de Nuvaring niet zitten tijdens gebruik, omdat het bovenste deel van je vagina niet erg gevoelig is voor aanraking. Ook tijdens de geslachtsgemeenschap zullen jij of je partner waarschijnlijk niets voelen. Mannen die de Nuvaring toch voelen zitten tijdens het vrijen vinden het meestal geen bezwaar.

Heeft de Nuvaring bijwerkingen?

Net als bij het slikken van de pil kan je ook bij het gebruiken van de Nuvaring last krijgen van bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn en misselijkheid. Ook kan het zijn dat de hoeveelheid vaginale afscheiding toeneemt. De meeste bijwerkingen komen voor in de eerste drie maanden van gebruik, waarna ze meestal verminderen of zelfs helemaal weggaan. In die eerste maanden moet je lichaam namelijk nog wennen aan het gebruik van de Nuvaring.

Hoe bestel ik de Nuvaring anticonceptiering?

Bij de apotheken die wij op onze website noemen, kun je de Nuvaring snel en gemakkelijk bestellen. Al deze apotheken hebben namelijk zelf een arts in dienst, die voor jou een online-recept uitschrijft. Dat gebeurt op basis van een vragenlijst die je tijdens het bestelproces invult. Wees eerlijk en zorgvuldig bij het invullen, zodat de arts kan inschatten of het voor jou veilig is om de Nuvaring te gebruiken. Als het online-recept is uitgeschreven, dan wordt je bestelling verstuurd. Meestal ontvang je het pakketje binnen drie werkdagen. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Fabrikant

Organon Nederland BV (MSD) e.a.

Toepassing

Anticonceptie (ring)

Werkzame stoffen & dosering

11,7 mg etonogestrel
2,7 mg ethinylestradiol
(0,120mg / 0,015 mg per 24 uur)

Andere (merk)namen

Circlet®

NuvaRing bijsluiter

Download bijsluiter NuvaRing