Mercilon pil

150mcg desogestrel / 20mcg ethinyloestradiol

Mercilon bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 21 tabletten
Ook Mercilon is via onze website makkelijk en snel te bestellen. Je hoeft van te voren geen recept van je huisarts of gynaecoloog te hebben, sovaldi sale daar zorgt een aangesloten online arts voor. Uiteraard houden zij zich hierbij aan de geldende regels en procedures. We vragen je dan ook om een korte vragenlijst in te vullen op de site van de online apotheek, salve zodat zij kunnen nagaan of je Mercilon veilig kunt gebruiken. Doordat je bij hun een recept krijgt en gelijk een bestelling kunt doen, bespaar je veel tijd, die je anders kwijt was aan een afspraak met je gynaecoloog of huisarts. Je bestelling wordt doorgaans binnen drie werkdagen bij je thuis afgeleverd.

Mercilon is een anticonceptiepil die je behoedt voor ongewenste zwangerschappen. De werking draait twee syntetische hormonen, desogestrel en ethinylestradiol, wat varianten zijn op de natuurlijk in het vrouwenlichaam aanwezige progestagene en oestrogene hormonen. Omdat Mercilon twee werkzame stoffen bevat, wordt het ook wel een combinatiepil genoemd. Naast het voorkomen van een zwangerschap wordt Mercilon ook nog om een andere reden voorgeschreven: Het kan de heftigheid en de duur van de menstruatie sterk verminderen. Wanneer je de aanwijzingen in de bijsluiter goed opvolgt en de pil elke dag om ongeveer hetzelfde tijdstip inneemt, dan is deze anticonceptiepil zo goed als honderd procent betrouwbaar.

De op deze site genoemde online apotheken verkopen alleen het originele product en zorgen ervoor dat de levertijd zo kort mogelijk is. Doorgaans verlaat jouw bestelling binnen 48 uur de apotheek. Omdat de apotheek het pakket met de DHL expressdienst verstuurt, heb jij je pakketje meestal binnen 72 uur in handen. En dat tegen een lagere prijs dan bij de reguliere apotheek.

Hoe werkt Mercilon?

Mercilon is een combinatiepil. Dat betekent dat het twee werkzame stoffen bevat, desogestrel en ethinylestradigiol. In vergelijking met andere anticonceptiepillen is de dosering van deze twee hormonen gering, waardoor negatieve bijwerkingen minder vaak voorkomen. Daarom wordt Mercilon een laaggedoseerd oraal contraceptivum genoemd.
Samen zorgen deze twee hormonen ervoor dat er geen eisprong kan plaatsvinden. Ook veranderen de hormonen in Mercilon de baarmoederwand, zodat een bevruchte eicel er niet kan gedijen. Ten slotte wordt ook het cervixslijm, de vloeistof die zich in de baarmoederhals bevindt, dikker. Hierdoor wordt de baarmoeder minder goed toegankelijk voor spermacellen. Je neemt Mercilon elke dag in, over een periode van drie weken, waarna een stopweek volgt. Wanneer Mercilon op de juiste manier gebruikt wordt, biedt het bijna volledige zekerheid as het gaat om het voorkomen van een zwangerschap.

Hoe gebruik ik Mercilon?

Je slikt deze anticonceptiepil 21 dagen per maand, in een aaneengesloten periode. Mercilon wordt verpakt in handige strips van 21 pillen. Op de achterkant hiervan staat per pil een dag van de week aangegeven. Hierdoor is het erg gemakkelijk om je aan dit schema te houden. Voor optimale bescherming neem je deze pil elke dag ongeveer rond hetzelfde tijdstip in.

Neem een Mercilon tablet met een flinke hoeveelheid in. Nadat je de eerste pil genomen hebt, volg je gewoon de pijltjes op de strip. Zo weet je zeker dat je elke dag een pil slikt. Ook bij deze pil geldt dat je hem tussen de eerste en de vijfde dag van je menstruatiecyclus kunt innemen. Neem je hem op de eerste dag in, dan ben je direct beschermd. Kies je ervoor om later in je cyclus te beginnen, houd er dan rekening mee dat Mercilon in dat geval pas na een week zekerheid kan bieden. Nadat je de strip op hebt, volgt een stopweek waarin je menstrueert. Na deze week begin je aan de volgende strip.

Welke bijwerkingen zijn er?

De kans bestaat dat je last krijgt van bijwerkingen als je Mercilon begint te gebruiken. Sommige bijwerkingen komen vaker voor dan anderen. Bijwerkingen die relatief vaak voorkomen zijn: Misselijkheid, buikpijn, gewichtstoename, stemmingswisselingen en pijn aan de borsten. Ook kan je behoefte aan seks verminderen en kan je last krijgen van braken en diarree, huiduitslag, een verhoogde bloeddruk. Lees in ieder geval de bijsluiter goed door.

Hoe bestel ik Mercilon?

Via ons kan je heel gemakkelijk Mercilon bestellen. De aangesloten apotheken houden zich aan alle wettelijke voorschriften. Voordat je deze anticonceptiepil bij deze apotheken kunt aanschaffen, vragen zij jou wel om een vragenlijst over je gezondheid in te vullen. Hieruit kan de gekwalificeerde dokter opmaken of je tot een risicogroep behoort. Als dat niet zo is, dan wordt er een recept uitgeschreven. Op basis van dat recept sturen zij je bestelling vanuit een apotheek Groot-Brittannië naar je op. Doorgaans bedraagt de levertijd minder dan drie werkdagen (afhankelijk van de manier waarop je betaalt).

Fabrikant

N.V. Organon (MSD)

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

150mcg desogestrel
20mcg ethinyloestradiol

Andere (merk)namen

Ethinylestradiol/desogestrel Tabletten

Mercilon bijsluiter

Download bijsluiter Mercilon