Marvelon pil

150mcg desogestrel / 30mcg ethinyloestradiol

Marvelon bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 21 tabletten
Ook Marvelon is snel en eenvoudig via onze website te bestellen. Om het extra gemakkelijk te maken, check hoef je hiervoor niet van tevoren een recept te hebben gekregen van je gynaecoloog of huisarts. Omdat de aangesloten apotheken zelf een arts in dienst hebben, kunnen zij voor dat recept zorgen. Door je anticonceptiepil te bestellen via ons kun je dus veel tijd besparen, die je normaal gesproken zou besteden aan een afspraak met je eigen arts. Uiteraard is de online arts bekwaam om volgens richtlijnen van de Europese Unie te werken. Je kunt er dus zeker van zijn dat je basis van een geldig recept van een arts het originele product thuisgestuurd krijgt. Omdat het leverproces gestroomlijnd is, duurt het doorgaans nog geen drie werkdagen voordat jij je bestelling in huis hebt.

Marvelon is een voorbehoedsmiddel, dat werkt door twee synthetische hormonen, ethinylestradiol en desogestrel. Dit zijn kunstmatige varianten van hormonen die van nature in het vrouwenlichaam aanwezig zijn. Ethinylestradiol lijkt erg op het hormoon oestrogeen, terwijl desogestrel een progestageen is. Doordat je een extra hoeveelheid van beide hormonen binnenkrijgt door de pil te slikken, vindt de eisprong niet plaats. Dankzij de gezamenlijke werking van deze twee hormonen is Marvelon bijna honderd procent veilig.

Door Marvelon via ons te bestellen hoef je niet naar de gynaecoloog of de huisarts om een recept te krijgen. Natuurlijk blijft het wel belangrijk om je op gezette tijden te laten onderzoeken door de gynaecoloog. Voordat de aangesloten dokter een recept kan uitschrijven, vragen zij jou een vragenlijst in te vullen. Aan de hand daarvan bepalen ze of het slikken van Marvelon voor jou een veilige optie is. Het invullen van deze vragenlijst duurt niet lang en ook de levertijd hebben ze zo kort mogelijk gehouden. Mocht je nog vragen hebben over het gebruik van Marvelon, dan kun je die altijd aan ons stellen bij de online apotheek of deze vraag achterlaten onderaan deze pagina. Wij zullen je vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Hoe werkt Marvelon

Zoals gezegd werkt Marvelon doordat de twee werkzame stoffen het lichaam als het ware laten denken al zwanger te zijn. Het lichaam produceert van zichzelf namelijk al geringe hoeveelheden van de natuurlijke varianten van ethinylestradiol en desogestrel. Tijdens een zwangerschap gaat het lichaam hier veel meer van produceren. Door Marvelon te slikken bereik je hetzelfde effect.

Het lichaam rijpt geen nieuwe eicel en de eisprong vindt niet plaats. Daarnaast verandert ook de samenstelling van de baarmoederwand, waardoor een eicel zich er niet in kan nestelen. Ook wordt het cervixslijm, dat zich van nature in de baarmoedermond bevind, dikker. Spermacellen hebben het daardoor veel zwaarder om de baarmoeder te bereiken. Door deze driedubbele werking biedt Marvelon bijna honderd procent zekerheid tegen zwangerschap.

Marvelon wordt geleverd in strips van 21 pillen. Over een periode van drie weken neem je elke dag een pil in, voor optimaal resultaat elke dag rond hetzelfde tijdstip. Na deze periode volgt een periode van zeven dagen waarin je niet slikt. In deze stopweek vindt normaal gesproken een bloeding plaats, de zogenaamde onttrekkingbloeding. Wanneer de stopweek voorbij is begin je aan een nieuwe strip van 21 pillen.

Wie kan Marvelon bestellen

Om Marvelon via onze website te bestellen, moet je een vrouw van boven de achttien jaar oud zijn. Een aangesloten arts beslist op basis van de door jou ingevulde vragenlijst of het in jouw situatie verstandig is om Marvelon te gebruiken. Meestal levert dat geen problemen op.

Je mag Marvelon in ieder geval niet slikken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook zijn er een aantal aandoeningen die het gebruik van Marvelon bemoeilijken of onmogelijk maken. Vraag je eigen arts om advies als je last hebt van bloedingen, aandoeningen aan de lever of galkanaal, vaatziekten of een abnormale verdikking van het baarmoederslijmvlies. Ook bij tromboseklachten of wanneer je een vorm van kanker hebt of hebt gehad die gevoelig is voor hormonen dien je vooraf met je eigen huisarts te overleggen. Wanneer u een roker bent van 35 jaar of ouder of wanneer u lijdt aan een stofwisselingsziekte zoals diabetes is extra voorzichtigheid ook geboden.

Welke bijwerkingen heeft Marvelon?

In sommige gevallen kunnen zich bijwerkingen aandienen. In de meeste gevallen gaat het dan één of meerde van de volgende neveneffecten: Hoofdpijn, een verhoogd tromboserisico, gewichtstoename, tussenbloedingen of het uitblijven de normale menstruatie, een gespannen gevoel op de borst, stemmingswisselingen, huiduitslag of misselijk met in sommige gevallen braken.

Hoe bestel ik Marvelon online?

Via ons kun je snel en eenvoudig een bestelling plaatsen voor Marvelon. Tijdens het bestelproces wordt je gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden over je gezondheid. Aan de hand daarvan beslist een online arts of het verantwoord is om een recept voor je uit te schrijven. Dit recept gaat naar een Engelse apotheek, waarna je bestelling aan je opgestuurd wordt. Omdat zij gebruik maken van een expressdienst (DHL) duurt het doorgaans niet langer dan drie werkdagen voordat jij je pakket in handen hebt.

Fabrikant

N.V. Organon (MSD)

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

150mcg desogestrel
30mcg ethinyloestradiol

Andere (merk)namen

Ethinylestradiol/desogestrel Tabletten

Marvelon bijsluiter

Download bijsluiter Marvelon