Femodeen pil

75mcg gestodeen / 30mcg ethinylestradiol

Femodeen bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 21 tabletten
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) € 16,75 Femodeen ED – 3 x 28 tabletten
Femodeen is een anticonceptiepil die werkt doordat het twee synthetische hormonen bevat. Deze variant van de pil wordt ook verkocht onder de merknaam ‘Minulet’ en als generieke ‘Ethinylestradiol/gestodeen Tabletten’. In Femodeen zit maar een geringe hoeveelheid van een oestrogeenachtige stof, waardoor het als een zogenaamde ‘lichte pil’ bekend staat.

Deze pil wordt niet alleen als anticonceptiemiddel gebruikt, ook bij menstruatiepijn en gerelateerde klachten kan het zijn dat een arts Femodeen voorschrijft. Dit hoeft overigens niet door je eigen huisarts of gynaecoloog te gebeuren: De apotheken waar wij mee samenwerken hebben een eigen arts in dienst die, nadat jij een korte vragenlijst hebt ingevuld, een online-recept voor jou kan uitschrijven. Dit levert veel tijdswinst op, want je hoeft immers geen afspraak te maken met je eigen dokter.

Hoe werkt Femodeen?

De twee werkzame stoffen in Femodeen zijn ethinylestradiol en gestodeen. Deze synthetische stoffen hebben respectievelijk een oestrogene en een progestagene werking. Door Femodeen in te nemen houd je je lichaam als het ware voor de gek. Het denkt dat de ovulatie al heeft plaatsgevonden, waardoor er geen eisprong plaatsvindt. Daarnaast wordt ook het cervixslijm beïnvloed. Het wordt dikker, waardoor spermacellen minder makkelijk de baarmoedermond kunnen bereiken. Femodeen heeft ook nog effect op de baarmoederwand. Deze wordt minder dik, waardoor het uiterst onwaarschijnlijk is dat een bevrucht eitje zich erin kan nestelen.

Naast het voorkomen van zwangerschappen heeft Femodeen ook effect op de maandelijkse bloedingen. Deze worden over het algemeen lichter en duren korter. Mocht je last hebben van menstruatiepijn, dan zou het slikken van Femodeen daarvoor de oplossing kunnen zijn.

Via onze website kun je snel en gemakkelijk je bestelling plaatsen bij een in de Europese Unie gevestigde apotheek. Je wordt tijdens het bestelproces gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Het is zeer belangrijk dat je de vragenlijst waarheidsgetrouw en zorgvuldig invult. Op basis van je antwoorden kijkt een arts namelijk of het gebruik van Femodeen voor jou schadelijke gevolgen kan hebben. Als je niet tot een risicogroep behoort, dan wordt er een recept uitgeschreven en verstuurt de apotheek jouw bestelling In de meeste gevallen heb jij je pakketje binnen twee werkdagen in huis. Natuurlijk wordt er gewerkt volgens alle geldende richtlijnen en procedures en worden enkel de originele producten geleverd.

Wie kan Femodeen gebruiken?

Uiteraard kun je Femodeen alleen gebruiken als je een vrouw bent. Om deze anticonceptiepil via ons te bestellen moet je minimaal achttien jaar oud zijn. Femodeen is niet te gebruiken door vrouwen die tromboseklachten hebben. Femodeen is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ook zijn er een aantal situaties waarin het verstandig is om van tevoren met uw eigen arts te overleggen over het gebruik van Femodeen, bijvoorbeeld als u een roker bent of lijdt aan suikerziekte.

Heeft Femodeen bijwerkingen?

Zoals voor bijna elk op recept verkrijgbaar medicijn geldt, kan het gebruik van Femodeen ook leiden tot bijwerkingen. Het gebruik van dit anticonceptiemiddel kan in zeldzame gevallen tromboseklachten veroorzaken of verergeren. Ook komen voor: Gevoelige borsten, hoofdpijn, stemmingsveranderingen, misselijkheid en overgeven. Meestal gaan deze bijwerkingen na verloop van tijd weg. Je lichaam moet immers de tijd krijgen om aan Femodeen te wennen. Lees voordat je begint met het slikken van Femodeen de bijsluiter goed door zodat je weet wat je kan verwachten.

Hoe gebruik ik Femodeen?

Femodeen komt in strips die 21 tabletten bevatten. Deze slik je in een aaneengesloten periode van drie weken, waarna een stopweek volgt. In deze stopweek heb je een tussenbloeding. Na 7 dagen begin je aan de volgende strip. Femodeen werkt het beste als je hem elke dag ongeveer rond hetzelfde tijdstip inneemt. Mocht je onverhoopt vergeten de pil in te nemen, dan kan je dit alsnog binnen twaalf uur doen. De werking van de pil is dan niet verminderd.

Je kunt beginnen met het slikken van Femodeen in de eerste vijf dagen van je cyclus. Let hierbij wel op dat je alleen direct beschermd bent als je dit anticonceptiemiddel vanaf dag één inneemt. Begin je later met slikken, dan duurt het een week voordat de optimale bescherming is bereikt. Wil je in die periode seks hebben, dan zul je dus ook nog een ander anticonceptiemiddel zoals een condoom moeten gebruiken.

Hoe bestel ik Femodeen?

Via ons kun je Femodeen snel en gemakkelijk bestellen bij een aantal online-apotheken bestellen. Tijdens het bestellen van dit product vul je een korte vragenlijst in, die bekeken wordt door een arts. Als deze besluit dat het veilig is om Femodeen aan jou te verkopen, wordt er een recept uitgeschreven. Vervolgens wordt je bestelling binnen een dag door de apotheek verstuurd. In de meeste gevallen heb je dit geneesmiddel binnen 3 dagen. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Fabrikant

Bayer Schering Pharma AG e.a.

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

75mcg gestodeen
30mcg ethinylestradiol

Andere (merk)namen

Femovan®
Minulet®
Ethinylestradiol/gestodeen Tabletten

Femodeen bijsluiter

Download bijsluiter Femodeen