Evra pleisterpil

6000mcg norelgestromin / 750mcg ethinylestradiol

Evra pleisterpil bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 9 pleisters
Net als de ook op deze site genoemde Nuvaring is de Evra pleisterpil een anticonceptiemiddel dat je niet via de mond inneemt. Zoals de naam al zegt gaat het bij de Evra pleisterpil om een dunne pleister met een grote kleefkracht, no rx die je eens per week vervangt. Bij juist gebruik is deze pleisterpil net zo veilig als een normale anticonceptiepil.

Het handige van de Evra pleisterpil is dat je er maar één keer per week aan hoeft te denken. Ook werkt dit anticonceptiemiddel nog steeds als je hebt overgegeven of diarree hebt gehad. De werkzame stoffen worden namelijk geleidelijk door de huid opgenomen, in plaats van dat dit door het spijsverteringskanaal wordt gedaan.

Je kunt de Evra pleisterpil gemakkelijk en snel bestellen bij de apotheken die je op deze website vindt. Omdat deze apotheken zelf een arts in dienst hebben die een recept kan uitschrijven, hoef jij niet meer langs je eigen huisarts of gynaecoloog. Hierdoor kun je veel tijd besparen. De door ons genoemde apotheken werken allemaal volgens de regels en wetten zoals die gelden in de Europese Unie. Natuurlijk worden enkel de originele producten verkocht.

Hoe werkt de Evra anticonceptiepleister?

De meeste reguliere anticonceptiepillen werken doormiddel van twee synthetische hormonen. Dit is niet anders bij de Evra pleisterpil, die ethinylestradiol en norelgestromin bevat. Dit zijn respectievelijk een oestrogeen en een progestageen hormoon. Deze combinatie zorgt ervoor dat er geen eisprong plaats kan vinden. Ook wordt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor het moeilijker wordt voor spermacellen om tot de baarmoeder door te dringen. Ten slotte heeft dit anticonceptiemiddel ook als effect dat de baarmoederwand minder geschikt wordt voor het innestelen van een eicel. Door deze drie effecten wordt de kans dat je zwanger raakt tijdens het gebruik van de Evra pleisterpil uitzonderlijk klein.

Wie kan de Evra pleisterpil bestellen?

De Evra pleisterpil kan besteld worden bij de apotheken genoemd op deze website door meerderjarige vrouwen. Je mag dit anticonceptiemiddel niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook als je tromboseklachten hebt of hebt gehad, wordt het gebruik van de Evra pleisterpil afgeraden.

Dit type anticonceptiemiddel is minder geschikt voor wat zwaardere vrouwen. Weeg je meer dan 90 kilogram, overweeg dan een ander anticonceptiemiddel te gebruiken. De synthetische hormonen moeten via de huid opgenomen worden in de bloedbaan. Bij een dikkere vetlaag wordt dit proces bemoeilijkt. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter en raadpleeg bij twijfel een arts.

Hoe gebruik ik de Evra pleisterpil?

Je plakt de Evra pleisterpil één keer in de week op je op bil, buik, bovenarm of je bovenrug. Zorg er voor dat de pleister niet kan worden afgewreven door strak zittende kleding. De pleister mag niet op je borsten of bovenbenen geplakt worden; De natuurlijke vetlaag is daar te dik om een optimale werking te garanderen.

De pleisterplakdag dient elke week hetzelfde te zijn. Als je de eerste pleister op een maandag opplakt, dan doe je dat ook met de tweede pleister. Na drie weken volgt er een pleistervrije week, waarin je een bloeding hebt.

Je kunt bij het gebruik van deze pleisterpil gewoon alles blijven doen, ook douchen en zwemmen. De pleister is ontworpen om ook dan op zijn plek te blijven zitten.

Heeft de Evra pleisterpil bijwerkingen?

Elk hormonaal anticonceptiemiddel heeft bijwerkingen, zo ook de Evra anticonceptiepleisters. Veel vrouwen krijgen in het begin last van hoofdpijn, misselijkheid of gevoelige borsten. Daarnaast zijn er ook minder vaak voorkomende bijwerkingen bekend zoals stemmingwisselingen of een gewichtstoename. Meestal nemen de bijwerkingen in de eerste maanden na gebruik af, omdat het lichaam dan heeft kunnen wennen aan het gebruik van dit anticonceptiemiddel. Lees voordat je begint met het gebruiken van deze pleisterpil de bijsluiter grondig door. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op met je huisarts.

Hoe bestel ik Evra anticonceptiepleisters?

Via deze website kun je Evra pleisterpil op een gemakkelijke manier bestellen. Alle apotheken die genoemd worden, werken namelijk met een eigen arts. Tijdens het bestelproces vul je een vragenlijst over je gezondheid in. Op basis van deze vragenlijst bekijkt de arts of de Evra pleisterpil een geschikt anticonceptiemiddel is voor jou. Wanneer er geen bezwaren zijn, dan wordt je bestelling per koeriersdienst verstuurd. Meestal heb je het pakketje binnen 3 dagen in huis. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Fabrikant

Janssen-Cilag BV

Toepassing

Anticonceptie (pleister)

Werkzame stoffen & dosering

6000mcg norelgestromin
750mcg ethinylestradiol

Andere (merk)namen

geen

Evra pleisters bijsluiter

Download bijsluiter Evra pleisters