Diane-35 pil

2000mcg cyproteronacetaat / 35mcg ethinyloestradiol

Diane-35 bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 21 tabletten
Ook als je op zoek bent naar de Diane-35-anticonceptiepil, medicine kun je bij ons terecht. Diane-35 wordt ook wel Dianette genoemd. Als je via ons bestelt bij een online apotheek, heb je geen recept van je eigen arts nodig. Doordat deze zelf een arts in dienst hebben, is een recept ook bij hun te verkrijgen. Wel moet je hiervoor nog een korte vragenlijst over je gezondheid invullen, zodat de online arts kan beoordelen of Diane-35 een geschikte pil voor jou is. Over het algemeen heb je een bestelling via ons binnen drie werkdagen binnen, omdat zij deze versturen per koerier (DHL).

Diane-35 bevat twee werkzame bestanddelen, ethinylestradiol en cyproteronacetaat. Dit zijn synthetische varianten van natuurlijke vrouwelijke hormonen, respectievelijk oestrogeen en progestageen. De combinatie van deze twee hormonen zorgt ervoor dat je niet zwanger kunt worden, maar heeft ook nog een aantal positieve bijwerkingen. Deze pil wordt namelijk ook gebruikt bij de bestrijding van acne en overmatige beharing bij vrouwen.

De effectiviteit van Diane-35 is bijna honderd procent, waardoor deze pil terecht als een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie te boek staat. Zelf heb je ook invloed op de werkzaamheid van Diane-35: Het is de bedoeling dat je deze pil elke dag op het zelfde tijdstip inneemt. Hoe strikter je je hieraan houdt, hoe betrouwbaarder de werking van Diane-35 is. Je slikt deze pil 21 dagen achter elkaar, waarna je zeven dagen stopt met slikken. Na deze stopweek begin je weer met het innemen van Diane-35.

Het bestellen van Diane-35 werkt via deze website werkt niet alleen snel, het is ook nog eens erg gemakkelijk. Bij ons hoef je dan ook niet te wachten op een afspraak, zoals bij de huisarts en gynaecoloog meestal wel het geval is. Hoewel je hierdoor veel tijd kunt besparen, moet je ook als je Diane-35 bij ons bestelt regelmatig een afspraak maken bij je gynaecoloog. Het is immers belangrijk dat je je op regelmatige basis laat onderzoeken. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Wat is de werking van Diane-35?

Diane-35 werkt door de combinatie van de synthetische hormonen ethinylestradiol en cyproteronacetaat. Deze hormonen bevinden zich van nature al in het vrouwenlichaam. Door Diane-35 te slikken, krijgt je lichaam signalen binnen dat de ovulatie al heeft plaatsgevonden. Hierdoor vindt er geen eisprong plaats. Ook verdikt het cervixslijm zich, waardoor spermacellen de baarmoeder minder gemakkelijk bereiken. Daarnaast bereidt de baarmoederwand zich niet voor op het nestelen van een eicel.

Maar deze anticonceptiepil wordt niet alleen gebruikt voor het voorkomen van een zwangerschap. Ook kan het een oplossing bieden bij huidproblemen en overmatige beharing. Cyproteronacetaat lijkt op het natuurlijke hormoon progesteron en vermindert de invloed van de bij elke vrouw aanwezige mannelijke hormonen. Hierdoor wordt overmatige haargroei, ofwel hirsutisme, tegengegaan. Ook haaruitval die veroorzaakt wordt door mannelijke hormonen kan voorkomen worden door het gebruik van Diane-35.

Wie kan Diane-35 bestellen?

Je kunt Diane-35 bij ons bestellen als je een vrouw bent die ouder dan 18 jaar is. Het slikken van Diane-35 door zwangere vrouwen wordt ten zeerste afgeraden. Hetzelfde geldt voor vrouwen die borstvoeding geven.
In enkele situaties moet je voordat je met het slikken van Diane-35 begint je arts om advies vragen. Dit is het geval wanneer je lijdt aan een hart- of vaatziekte. Ook hyptertonie of onverklaarde bloedingen kunnen reden zijn om Diane-35 niet te gebruiken. Wanneer je Diane-35 gebruikt, is het verstandig om niet te veel alcohol te nuttigen.

Heeft Diane-35 bijwerkingen?

Net als bijna elk ander medicijn heeft ook Diane-35 bijwerkingen. Dit is ook de reden dat je het enkel met een recept van een arts kunt verkrijgen. Lang niet elke vrouw heeft overigens last van bijwerkingen.
Tijdens het gebruik van Diane-35 kun je last van je maag of darmen krijgen. Ook is het mogelijk dat je zwaarder wordt omdat je meer vocht vasthoudt. Meestal kom je niet meer dan vijf kilo aan. Ook hoofdpijn, misselijkheid en gevoelige borsten komen soms voor. Uiteraard dien je voor het eerste gebruik van Diane-35 de bijsluiter goed door te nemen. In heel enkele gevallen kan het gebruik van Diane-35 zorgen voor tromboseklachten. Hierbij moet wel aangetekend worden dat deze veel vaker worden veroorzaakt door overgewicht of roken.

Hoe kan ik Diane-35 online bestellen?

Voordat de online apotheek een bestelling voor Diane-35 aanneemt, vragen zij eerst een korte vragenlijst over je gezondheidssituatie in te vullen. Op basis hiervan bekijkt de online arts of je niet tot een risicogroep behoort. Als dit niet het geval is, dan wordt er een recept voor je uitgeschreven. Daarna versturen zij je bestelling per DHL koeriersdienst vanuit onze apotheek. Normaal gesproken wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.

Fabrikant

Bayer Schering Pharma AG

Toepassing

Acne (matig tot ernstig)
Anticonceptiepil
Hirsutisme (= overmatige lichaamsbeharing)
Seborroe

Werkzame stoffen & dosering

2000mcg cyproteronacetaat
35mcg ethinyloestradiol

Andere (merk)namen

Minerva®
Ehinylestradiol/cyproteronacetaat Tabletten
Cyproteronacetaat/ethinyestradiol Tabletten
Zypina®
Elisa-35
Claudia-35

Diane-35 bijsluiter

Download bijsluiter Diane-35

td