Cerazette pil

75mcg desogestel

Cerazette bestellen en online kopen zonder recept

Online apotheek Recept / Voorschrift Prijs Verpakking
Dokteronline.com Zonder recept (online consult) 3 x 28 tabletten
De anticonceptiepil Cerazette is een zogenaamde minipil. Er is een belangrijk verschil met de combinatiepillen die ook via deze website te bestellen zijn: Cerazette bevat geen oestrogeenachtige stof, waardoor ook vrouwen die overgevoelig zijn voor dit hormoon een betrouwbare pil kunnen slikken. Ook voor Cerazette geldt dat je geen recept van je huisarts of gynaecoloog hoeft te hebben. Op basis van een door jou ingevulde vragenlijst bekijkt een gekwalificeerde online arts of deze anticonceptiepil geschikt is voor jou.

Niet alleen vrouwen die overgevoelig reageren op oestrogeen hebben profijt van Cerazette. Deze anticonceptiepil is namelijk ook geschikter dan een ‘normale’ combinatiepil voor vrouwen die borstvoeding geven of voor rokers. Daarnaast heeft Cerazette voor veel vrouwen het effect dat de menstruatiepijn minder heftig wordt. Daarom wordt deze pil veel voorgeschreven die veel ongemak ervaren tijdens de menstruatie. Nog een groot verschil met andere anticonceptiepillen is dat er bij het gebruik van Cerazette geen stopweek is. Je neemt een strip dus over een periode van 28 dagen in, om daarna direct met een nieuwe te beginnen.

Als je besluit om Cerazette te bestellen, dan mag je er vanuit gaan dat jij je bestelling binnen 72 uur in huis hebt. Maar de snelle levering is niet het enige voordeel, je spaart namelijk zelf ook een hoop tijd uit. Je hoeft geen afspraak meer te maken met je eigen arts, het invullen van een korte vragenlijst is voldoende. Tijdens het bestelproces kom je deze vragenlijst vanzelf tegen. Dat wil niet zeggen dat je nooit meer een wachtkamer van binnen hoeft te zien. Je moet je immers nog steeds regelmatig laten controleren door een gynaecoloog.

De apotheken die genoemd worden op deze website verkopen niets anders dan originele producten, die vanuit een in de Europese Unie gevestigde apotheek aan je worden opgestuurd. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Wie mag Cerazette bestellen?

Je kunt Cerazette alleen bestellen als je een vrouw bent die ouder is dan achttien jaar. Net als andere anticonceptiepillen is Cerazette niet te gebruiken als je zwanger bent. Aangezien de werkzame stof in Cerazette desogestrel is, kunnen vrouwen die allergisch zijn voor dit synthetische hormoon deze pil ook niet bestellen. Via onze website zijn een aantal anticonceptiepillen te bestellen die dit hormoon niet bevatten.

In een aantal gevallen is het verstandig om eerst met je arts te overleggen voordat begint met het slikken van Cerazette. Praat met je arts als je lijdt aan circulatieproblemen, borstkanker, geelzucht of onverklaarbare bloedingen. Ook wanneer je een verhoogd tromboserisico hebt, overleg je eerst met je arts. Zoals je ziet is het erg belangrijk dat je de vragenlijst tijdens het bestellen zorgvuldig en waarheidsgetrouw invult. Op die manier kan de online arts voortijdig bepalen of jij tot een risicogroep behoort.

Hoe werkt Cerazette?

Cerazette heeft maar één werkzaam bestanddeel: Desogestrel. Dit is een kunstmatige variant van hormoon dat zich van nature al in het vrouwenlichaam bevindt, progestageen. Hoewel Cerazette het in tegenstelling tot veel combinatiepillen met één werkzame stof moet doen, biedt het toch bijna honderd procent zekerheid tegen een ongewenste zwangerschap. Cervazette verhindert de eisprong en maakt het cervixslijm in de baarmoederhals taaier. Hierdoor kunnen spermacellen moeilijker tot in de baarmoeder doordringen. Door deze pil elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip in te nemen, geniet je optimale bescherming.

Heeft Cerazette bijwerkingen?

Wanneer je begint met Cerazette, dan zal je lichaam er nog aan moeten wennen. Hierbij kun je last krijgen van bijwerkingen. Vaak komen er na de eerste inname tussenbloedingen voor. Ook kan het voorkomen dat je zwaarder wordt, last krijgt van hoofdpijn of pijn aan je borsten. Daarnaast worden sommige vrouwen prikkelbaar van het gebruik van Cerazette. Er zijn nog een aantal bijwerkingen mogelijk, die veel minder vaak voorkomen. Lees voor gebruik de bijsluiter goed door. Mocht je last houden van bijwerkingen, overleg dan met je arts of een andere anticonceptiepil niet geschikter voor jou is.

Hoe bestel ik Cerazette?

Om in aanmerking te komen voor een recept voor Cerazette, vul je een korte online vragenlijst in. Op basis daarvan beslist een online arts of het verantwoord is om deze anticonceptiepil aan je te verkopen. Als er geen problemen gevonden worden, dan wordt het recept doorgestuurd naar de apotheek. Deze zorgt ervoor dat jij je bestelling binnen drie werkdagen in huis hebt. Je kunt bij deze apotheken betalen met iDeal, overboeking via jouw bank, automatische incasso en met creditcard.

Fabrikant

N.V. Organon (MSD)
Organon Ireland Ltd.

Toepassing

Anticonceptiepil

Werkzame stoffen & dosering

75mcg desogestel

Andere (merk)namen

‘Minipil’

Cerazette bijsluiter

Download bijsluiter Cerazette